Κυβερνοεπίθεση υπέστη ο λογαριασμός στο Twitter της γαλλικής εφημερίδας Le Monde από υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, την οργάνωση "Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός" (SEA), διαπίστωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δημοσιογράφοι.

Η οργάνωση SEA δημοσίευσε μηνύματα, ανάμεσά τους ένα με τον τίτλο "Εγώ δεν είμαι Σαρλί" στο οποίο οι χάκερς παίρνουν θέση υπέρ της Παλαιστίνης, της Συρίας "που βομβαρδίζεται" και καταγγέλλουν την Αφρική που "πεθαίνει από τον λιμό και τη σφαγή".

Η πειρατεία που τερματίστηκε γύρω στις 04.45' ώρα Ελλάδος ήταν αιτία νωρίτερα να διακοπεί η λειτουργία του Twitter της εφημερίδας, ανακοίνωσε η Le Monde σε μήνυμά της στην υπηρεσία της στο Twitter και διευκρίνισε ότι "έχει ανακτήσει τον έλεγχο του δικτύου των υπολογιστών της. Ζητούμε συγνώμη για κάθε ψευδές μήνυμα που αναρτήθηκε στο όνομά μας", τόνισε.

Οι κυβερνοπειρατές αρχικά επιχείρησαν να αποσπάσουν τον κωδικό πρόσβασης του Twitter της εφημερίδας στέλνοντας ψευδή μηνύματα σε δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μήνυμα ανάληψης της ευθύνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, επίσης μάταια.

TAGS