Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τη Δευτέρα στα επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, οι οποίοι αντιτίθενται σε νομοσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την αναβολή των προγραμματισμένων για το 2016 προεδρικών εκλογών.

Ο Πολ Νσαπού, γενικός γραμματέας για την Αφρική της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH), δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 15 και ότι οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες φρουρών ασφαλείας ενώ λεηλατούσαν ιδιωτικές περιουσίες.

Κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα των διαδηλώσεων η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ενώ τα σημερινά επεισόδια επικεντρώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη της Κινσάσα, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν το πανεπιστήμιο που τελεί υπό κυβερνητική διοίκηση, και σε τρεις ακόμη περιοχές της πρωτεύουσας.