Ασφαλής δήλωσε ότι νιώθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ύστερα από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς πιθανόν εναντίον της οικίας του.

«Νιώθω απόλυτα ασφαλής» υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν στην εκπομπή “Today” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Δεν ανησυχώ για αυτό και πιστεύω ότι τα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι μου είναι επαρκή», υπογράμμισε.

Σήμερα ο 72χρονος αντιπρόεδρος γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια αρκετών τηλεοπτικών συνεντεύξεων ότι οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποιος που επέβαινε σε ένα όχημα που είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα πυροβόλησε 4 φορές, πιθανόν στον αέρα, και ότι δεν υπάρχουν ίχνη από σφαίρες στους τοίχους.

Μία ώρα αργότερα κυκλοφορήσαν μαρτυρίες ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί και σε άλλη περιοχή, που βρισκόταν σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι του, είπε ο ίδιος στο NBC.

Σε μια άλλη του συνέντευξη, στην εκπομπή “This Morning” του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι τα πυρά προήλθαν από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, όπου κάθονται οι επιβάτες, ενώ το σπίτι του βρισκόταν στην αριστερή πλευρά, όπου κάθεται ο οδηγός.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποια σφαίρα κατέληξε στο σπίτι» σημείωσε ο Μπάιντεν στο CBS. Επισήμανε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι είναι «στόχος».