current views are: 1

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:02

Προελαύνουν οι Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

Σημαντικά εδαφικά κέρδη κατέγραψαν οι κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά σε επιχείρηση που εξαπέλυσαν ενάντια των τζιχανιστών στο βόρειο Ιράκ. 

Δημοσίευση 17:02’
αρθρο-newpost

Σημαντικά εδαφικά κέρδη κατέγραψαν οι κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά σε επιχείρηση που εξαπέλυσαν ενάντια των τζιχανιστών στο βόρειο Ιράκ. 

Σημαντικά εδαφικά κέρδη κατέγραψαν οι κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά σε επιχείρηση που εξαπέλυσαν ενάντια των τζιχανιστών στο βόρειο Ιράκ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν ανέφερε ότι γύρω στις 7 το πρωί, τοπική ώρα, οι Κούρδοι πεσμεργκά ξεκίνησαν μια «επίθεση μεγάλης κλίμακας» με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών από τον διεθνή συνασπισμό.

Οι Πεσμεργκά ανακατέλαβαν τέσσερις τομείς και συνεχίζουν την επιχείρησή τους, όπως έγινε γνωστό από την ίδια πηγή.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας εξήγησε ότι οι Κούρδοι μαχητές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα χωριά που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον τους.

Ο διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι από την Τρίτη έχει πραγματοποιήσει έξι αεροπορικές επιδρομές στο βόειο Ιράκ, τρεις κοντά στην κοινότητα Ταλ Άφαρ και άλλες τόσες κοντά στη Μοσούλη. Δεν διευκρίνισε όμως ποιοι ήταν οι στόχοι των επιθέσεων αυτών.

Οι σουνίτες εξτρεμιστές του ΙΚ έχουν καταλάβει από τον Ιούνιο μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο Ιράκ και κατόπιν προωθήθηκαν προς την αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν, στα ανατολικά. 


σχετικα αρθρα