Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι ο υποψήφιος της ιταλικής κεντροδεξιάς για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Αντόνιο Μαρτίνο, πρώην υπουργός εξωτερικών σε κυβέρνηση του μίστερ τιβί.

Εβδομήντα τριών ετών, ο Μαρτίνο δίδαξε επί σειρά ετών οικονομικά στο πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης. Συμμετείχε στην ίδρυση της Φόρτσα Ιτάλια με τον Μπερλουσκόνι. Από το 1994 μέχρι το 1995 διετέλεσε υπουργός εξωτερικών, στην πρώτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ενώ από το 2001 μέχρι το 2006 διετέλεσε υπουργός Άμυνας, στην δεύτερη κυβέρνηση του πρώην Καβαλιέρε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, νωρίτερα, είχε συναντήσει τον υπουργό εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, Αντζελίνο Αλφάνο, ηγέτη του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά. Μετά την συνομιλία, ο Αλφάνο δήλωσε ότι η Φόρτσα Ιτάλια και η Νέα Κεντροδεξιά θα επιλέξουν μαζί τον νέο πρόεδρο, σε συνεργασία, ει δυνατόν, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Η έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας έχει ορισθεί για τις 29 Ιανουαρίου.

Οι σχολιαστές τονίζουν, πάντως, τονίζουν ότι μέχρι την έναρξη των ψηφοφοριών πρόκειται να γίνει αναφορά σε σειρά άλλων υποψηφίων, ενώ ο νέος πρόεδρος αναμένεται να προκύψει από πιθανό συμβιβασμό ανάμεσα στην κεντροδεξιά και κεντροαριστερή συμμαχία.