Η σοβαρή οικονομική κατάσταση στην Κροατία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση ασφάλειας δήλωσε η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης BHT1. 

Στις δηλώσεις της η Κιτάροβιτς τόνισε ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της θα επιμείνει στη σύγκληση κυβερνητικής συνεδρίασης η οποια θα επικεντρωθεί στην οικονομική κατάσταση της Κροατίας. 

Παράλληλα υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Στέπαν Μέσιτς είχε συγκληθεί συνεδρίαση της κροατικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον (τότε) πρωθυπουργό Ίβο Σανάντερ και ότι το κύριο θέμα ήταν η οικονομία, αν και, όπως υπογράμμισε, οι οικονομικές τάσεις κατά εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν πολύ καλύτερες από ό,τι τώρα. 

«Επί του παρόντος, η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και αυτή η οικονομική κατάσταση μπορεί να ωθήσει τη χώρα σε κρίση ασφάλειας, όπως η κατάσταση στην Ελλάδα, αν και δεν πιστεύω ότι το ελληνικό σενάριο μπορεί να συμβεί στην Κροατία, αφού η Εθνική (κεντρική) Τράπεζα της Κροατίας (HNB) έχει αποθέματα σε ξένο νόμισμα και μπορεί να αποτρέψει τέτοιο σενάριο» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος η Κιτάροβιτς ανέφερε οτι ήταν «βαθιά απογοητευμένη» από την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων στην Κροατία και κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς για αποτυχία να απορροφήσει τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.