Την απελευθέρωση των δύο γιων του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ διέταξε αιγυπτιακό δικαστήριο, εν αναμονή νέας δίκης τους για μια υπόθεση διαφθοράς, δήλωσε σήμερα δικαστικός αξιωματούχος.

Ο δικηγόρος τους, Φάριντ Ελ Ντέεμπ, δήλωσε ότι αυτό σημαίνει πως ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ εξέτισαν τη μέγιστη περίοδο προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος και συνεπώς μπορούν να αποφυλακιστούν.

Τα δύο αδέλφια αναμένεται να δικαστούν εκ νέου μαζί με τον πατέρα τους για την κατάχρηση δημοσίου χρήματος ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση των προεδρικών μεγάρων.

Στην υπόθεση αυτή, οι δύο γιοι είχαν τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Μάιο, ενώ ο πατέρας τους καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση. Ωστόσο έπειτα από προσφυγή των δικηγόρων της οικογένειας, το Εφετείο του Καΐρου ακύρωσε στις 13 Ιανουαρίου την προηγούμενη πρωτόδικη καταδίκη και έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή νέας δίκης.Ο Μουμπάρακ θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, ακόμη και αν ουσιαστικά είναι ελεύθερος, δήλωσε ο δικηγόρος του, ενώ τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ενδεχόμενη απελευθέρωσή του θα εξαρτηθεί από νέα απόφαση της δικαιοσύνης.

Οι δίκες της οικογένειας Μουμπάρακ στο εξής επισκιάζονται από τις δίκες του Μοχάμεντ Μόρσι και των ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα οποία σχεδόν όλοι στη φυλακή.