Τον Μάρτιο θα εκφωνήσει τελικά τον λόγο στο αμερικανικό Κογκρέσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ειδικότερα, ο Νετανιάχου θα βρεθεί ενώπιον του Κογκρέσου σιτς  3 Μαρτίου, αντί για τις 11 Φεβρουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί χθες Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι η πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ προερχόταν και από τα δύο κόμματα.

«Έπειτα από αίτημά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου θα εκφωνήσει ομιλία στο Κογκρέσο στις 3 Μαρτίου ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει και στο συνέδριο του AIPAC», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπένερ.

Το συνέδριο του μεγαλύτερου φιλοϊσραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, του AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων), θα διεξαχθεί από την 1η ως την 3η Μαρτίου στην Ουάσινγκτον.

Στην ομιλία του στο Κογκρέσο, την τρίτη μέχρι στιγμής, ο Νετανιάχου αναμένεται να επικεντρωθεί στο θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Στην ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αποδέχθηκε την πρόσκληση» και ότι στην ομιλία του «θα ευχαριστήσει τον (Αμερικανό) πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ».