current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:56

Ετοιμάζουν τον απολογισμό των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο πρώτος απολογισμός από τις διεθνείς επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτος ετοιμάζεται σε σύνοδο στο Λονδίνο.

Δημοσίευση 16:56’
αρθρο-newpost

Ο πρώτος απολογισμός από τις διεθνείς επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτος ετοιμάζεται σε σύνοδο στο Λονδίνο.

Ο πρώτος απολογισμός από τις διεθνείς επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζεται σε σύνοδο στο Λονδίνο.

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνόδου στο Λάνκαστερ Χάους, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέλαβε τη συγκρότηση το περασμένο καλοκαίρι του συνασπισμού των 60 χωρών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αντιπροσωπεύει «την πρόκληση της εποχής μας».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προήδρευσε μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ της συνάντησης στο Λονδίνο όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι 21 χωρών, περιλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Τουρκίας και των αραβικών χωρών.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, στις πηγές χρηματοδότησής τους, στη στρατηγική επικοινωνίας, την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και στο ευαίσθητο θέμα των μαχητών που προέρχονται από ξένες χώρες.

«Σε αυτή τη σύνοδο συμμετέχουν τα μέλη του συνασπισμού που παίζουν καθοριστικό ρόλο, εκείνα που πολεμούν στη γραμμή του μετώπου, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό των συμπερασμάτων στα οποία μπορέσαμε να καταλήξουμε εδώ και 4 ή 5 μήνες» επισήμανε ο Χάμοντ.

Ο Τζον Κέρι από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ έχει «αναχαιτίσει την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, έχει διακόψει. τις πηγές χρηματοδότησης και τη δυνατότητά του να φέρνει ξένους μαχητές» να πολεμούν στο μέτωπο.

Όμως «έχουμε ακόμα πολλή δουλειά» προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός.


σχετικα αρθρα