Όλες οι εκδοχές θα εξεταστούν, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα, στην έρευνα για τη χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο Χαλίντ Νασιρί, υπουργός Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Μαρακές. "Η έρευνα συνεχίζεται" για να καθοριστούν οι συνθήκες και να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης, τόνισε.

Σύμφωνα με επίσημη μαροκινή πηγή, δύο άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί βαριά κατά την επίθεση υπέκυψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αυξάνοντας σε 16 τον αριθμό των νεκρών.

"Τουλάχιστον έξι Γάλλοι" σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στο Μαρακές, σύμφωνα με γαλλική κυβερνητική πηγή.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι "μένει η φάση της εξακρίβωσης των στοιχείων" των θυμάτων.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει αρχίσει από χθες προκαταρκτική έρευνα για την επίθεση αυτή, για την οποία επί του παρόντος δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και εμπειρογνώμονες μετέβησαν σήμερα στη πόλη του νότιου Μαρόκου για να μετάσχουν στην έρευνα.

Ο Χαλίντ Νασιρί τόνισε παράλληλα ότι η διαδικασία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει αρχίσει το Μαρόκο δεν θα διακυβευτεί, παρά τις απόπειρες αποσταθεροποίησης.

"Η διαδικασία της μεταρρύθμισης δεν θα σταματήσει και το Μαρόκο θα γίνει πιο δυνατό στην αντίστασή του σε κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης", υπογράμμισε ο υπουργός Ενημέρωσης.

"Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία συνολικής μεταρρύθμισης, που αφορά όλους τους τομείς και αυτή δεν θα διακυβευτεί. Η απόφαση είναι καθοριστική", επισήμανε.

Σε ομιλία του στις 9 Μαρτίου ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΙΣΤ' ανακοίνωσε σημαντικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και το διαχωρισμό των εξουσιών, αντιδρώντας στις ειρηνικές διαδηλώσεις της νεολαίας για βαθιές πολιτικές αλλαγές.