Δυνάμεις του λίβυου συνταγματάρχη, Μουάμαρ Καντάφι, επιτέθηκαν στην πόλη Ντεχίμπα της Τυνησίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, και συγκρούονται με Τυνήσιους στρατιώτες, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής. Οι αντικαθεστωτικοί ανέκτησαν διάβαση στα σύνορα με την Τυνησία, συνεχείς μάχες στη Μιζουράτα. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το λιβυκό πυροβολικό άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης. Ένας κάτοικος είπε ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ Λίβυων και Τυνήσιων στρατιωτών.

"Ακούγονται πυροβολισμοί από το κέντρο της Ντεχίμπα. Ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο ώρες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν έξω. Η μάχη ξεκίνησε όταν ταξιαρχίες (του Καντάφι) επιτέθηκαν σε (Λίβυους) εξεγερμένους που στάθμευαν στην Ντεχίμπα", είπε ένας κάτοικος.

Ένας άλλος ντόπιος, που δήλωσε ότι ονομάζεται Σάμι, υποστήριξε ότι βομβίδες όλμων έχουν πλήξει σπίτια στην πόλη και μια γυναίκα σκοτώθηκε.

Tην ίδια ώρα, οι Λίβυοι εξεγερμένοι ανέκτησαν τον έλεγχο της διάβασης Ντεχίμπα, στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία, από τις κυβερνητικές δυνάμεις, υποστήριξε σήμερα ένας από αυτούς.

"Αυτή τη στιγμή, από το σημείο αυτό βλέπω τη νέα σημαία (των εξεγερμένων) να κυματίζει στα σύνορα. Οι αντάρτες, οι μαχητές της ελευθερίας, έχουν τον έλεγχο. Είμαστε στη διαδικασία να ανοίξουμε (τα σύνορα)", είπε ο Άκραμ ελ-Μουράντι.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο, στη Μιζουράτα, ακούγονται σχεδόν αδιάλειπτα δυνατές εκρήξεις από την περιοχή του αεροδρομίου, γεγονός που μαρτυρά ότι οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί.

Οι εκρήξεις ξεκίνησαν από τις 8:30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και μιάμιση ώρα αργότερα άρχισαν να ακούγονται και πυρά από αυτόματα όπλα. Μέχρι το μεσημέρι βλήματα όλμων και ρουκέτες έπλητταν κυρίως τα δυτικά προάστια της πόλης ενώ ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ θεάθηκε να πετά από πάνω.

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν σήμερα δυνάμεις του Λίβου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι που είχαν επιτεθεί στην πόλη Ζιντάν, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο των εξεγερμένων.

"Σήμερα το πρωί το ΝΑΤΟ χτύπησε τις δυνάμεις του Καντάφι που στάθμευαν βορείως της Ζιντάν, απ' όπου είχαν περικυκλώσει την πόλη. Πέντε πύραυλοι έπεσαν στην περιοχή", δήλωσε ο άνδρας αυτός, που είπε ότι ονομάζεται Αμπντουλραχμάν. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι μετά το ΝΑΤΟϊκό πλήγμα οι δυνάμεις του Καντάφι δεν ξαναβομβάρδισαν την πόλη.