Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας καταδίκασαν απερίφραστα τη δολοφονία του ιάπωνα ομήρου Χαρούνα Γιουκάουα από εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον λαό της Ιαπωνίας για αυτή την φρικτή απώλεια», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ταξιδεύει με προορισμό την Ινδία.

«Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του [Ιάπωνα δημοσιογράφου] Κέντζι Γκότο και όλων των άλλων ομήρων» που συνεχίζει να κρατάει το ΙΚ, αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονία του Αρούνα Γιουκάουα, από τους τρομοκράτες}, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

«Απευθύνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου που είναι επίσης όμηρος» συμπληρώνεται. Ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε επίσης «τα συλλυπητήριά του προς την κυβέρνηση, το λαό της Ιαπωνίας και την οικογένεια του θύματος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ολάντ επίσης «χαιρετίζει την αποφασιστική δέσμευση της Ιαπωνίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και τον ενεργό ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή» αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας. «Οι δύο φίλες χώρες μας συνεργάζονται μαζί ενάντια στους τζιχαντιστές», προσθέτει ο Ολάντ. «η Ιαπωνία μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Γαλλίας».