current views are: 1

25 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση11:17

Σταϊνμάγερ: Αποτρόπαια και βάρβαρη η δολοφονία του ιάπωνα ομήρου

Ο γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ καταδίκασε την «αποτρόπαια» εκτέλεση ενός ιάπωνα ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος.

Δημοσίευση 11:17’
αρθρο-newpost

Ο γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ καταδίκασε την «αποτρόπαια» εκτέλεση ενός ιάπωνα ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ καταδίκασε την «αποτρόπαια» εκτέλεση ενός ιάπωνα ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδικάζει έντονα αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Η πιο βαθιά συμπάθειά μου στρέφεται προς τους συγγενείς και τους φίλους του θύματος, καθώς και προς τον ιαπωνικό λαό», δήλωσε, στο περιθώριο μίας επίσκεψης στο Αλγέρι.

Για τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, «η βάρβαρη ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους ενδυναμώνει τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, μαζί με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο ΙΚ, να υψώνουμε το ανάστημα εναντίον του απάνθρωπου τρόμου της οργάνωσης αυτής».

Από χθες Σάββατο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε καταδικάσει τη δολοφονία του Χαρούνα Γιουκάουε, όπως και η βρετανική και η ιαπωνική κυβέρνηση, και είχε ζητήσει την απελευθέρωση του δεύτερου ιάπωνα ομήρου, του δημοσιογράφου Κεντζίι Γκότο, που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του ΙΚ.

Αν και στην αρχή είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο προκειμένου να ανακοινωθεί η εκτέλεση του Γιουκάουα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έκρινε πως είναι αξιόπιστο.


σχετικα αρθρα