Η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τις πλευρές που αντιμάχονται στην ανατολική Ουκρανία να επιδιώξουν μία ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών οι δύο άνδρες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο Κέρι πρότεινε να διευρυνθεί η ομάδα των διεθνών παικτών οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ του Κιέβου και των ανταρτών στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. 

Λαβρόφ τόνισε την ετοιμότητα της Ρωσίας να κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τα μέρη προς μία ειρηνική επίλυση", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Προστίθεται ότι "οποιαδήποτε πραγματικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με απευθείας διάλογο με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, τον οποίο το Κίεβο αποφεύγει με κάθε τρόπο, [επειδή] έχει σαφώς ξεκινήσει μία πορεία για στρατιωτική καταστολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία".