Οι αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν χθες ότι συνέλαβαν έναν Αλγερινό, μέλος μιας οργάνωσης που θεωρείται πως ευθύνεται για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του Γάλλου τουρίστα Ερβέ Γκουρντέλ ανατολικά του Αλγερίου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μια οργάνωση η οποία έχει αποσχιστεί από την αλ Κάιντα και αποκαλείται Στρατιώτες του Χαλιφάτου απήγαγε τον Γκουρντέλ ενώ έκανε πεζοπορία στα βουνά της Αλγερίας. Κατόπιν οι εξτρεμιστές δημοσιοποίησαν ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του, που ανέφεραν ότι διέπραξαν για να τιμωρήσουν τη Γαλλία για τη συμμετοχή της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, που διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη, συνελήφθη στο Μπένι Ντραρ, κοντά στην πόλη Ούζντα του Μαρόκου —μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αλγερία—, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μετέφερε επικίνδυνες ουσίες, συσκευές τηλεπικοινωνιών και οπλισμό», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.