Η Αγγλικανική Εκκλησία χειροτόνησε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο

Η Αγγλικανική Εκκλησία χειροτόνησε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο

Την πρώτη γυναίκα επίσκοπο χειροτόνησε σήμερα η Εκκλησία της Αγγλίας στον καθεδρικό ναό του Γιορκ, στη διάρκεια ιστορικής τελετής που πραγματοποιείται είκοσι χρόνια μετά τις πρώτες χειροτονίες γυναικών ιερέων.

Η αιδεσιμότατη Λίμπι Λέιν --το πλήρες όνομά της είναι Ελίζαμπετ Τζέιν Χόλντεν Λέιν -- είχε οριστεί τον Δεκέμβριο για τον επισκοπικό θώκο που δίνεται πρώτη φορά σε γυναίκα ιερέα, από τότε που ο βασιλιάς Ερρίκος 8ος ίδρυσε την Αγγλικανική Εκκλησία το 1534.

Οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, σαξοφωνίστρια και με έντονη την αίσθηση του χιούμορ και του καθήκοντος, η πρώτη γυναίκα επίσκοπος θα ασκήσει τα καθήκοντά της στο Στόκπορτ, την αποβιομηχανοποιημένη πόλη του Ευρύτερου Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Από το 2007, η 48χρονη Λίμπι Λέιν που είναι παντρεμένη με κληρικό και με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ιερουργούσε ως εφημέριος στην επισκοπή του Τσέστερ, στην ίδια περιοχή.

Η χειροτονία της, που τελέστηκε στο μεγαλύτερο κτίριο γοτθικού ρυθμού της Βόρειας Ευρώπης, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής ύστερα από αιώνες ανδροκρατούμενης ιεραρχίας στον κλήρο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο