Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης καταδιώκοντας τους αντικαθεστωτικούς, πέρασαν τα σύνορα μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα και εισέβαλαν ένα χιλιόμετρο στο έδαφος Τυνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι κατάφεραν εχτές να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ντεχίμπα μετά από σκληρές συγκρούσεις και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο στρατός της Τυνησίας συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της Λιβύης και κατάφερε να τις απωθήσει, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συλλήψεις αντικαθεστωτικών και στρατιωτών της Λιβύης από δυνάμεις της Τυνησίας.

Ανεπιβεβαίωτες πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο της μεθοριακής διάβασης κοντά στην Ντεχίμπα.

Οι Λίβυοι στρατιώτες που είχαν περάσει τα σύνορα με την Τυνησία και συγκρούστηκαν με τις τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας επέστρεψαν στη χώρα τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας.

Στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΑΡ, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός "παρενέβη και σταμάτησε την προέλαση ορισμένων στρατιωτών των δυνάμεων του Καντάφι οι οποίοι επέστρεψαν σε λιβυκό έδαφος".