Δύο ρουκέτες, προερχόμενες από τη Συρία, έπληξαν σήμερα τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα του Γκολάν, όπως ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε εννέα ημέρες έπειτα από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν αντάρτες της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και ένας ιρανός στρατηγός.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως, μετά την εκτόξευση των ρουκετών, ο στρατός διέταξε την εκκένωση του ισραηλινού χιονοδρομικού κέντρου του Όρους Ερμών, στα υψώματα του Γκολάν.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι Δύο μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα από το επεισόδιο και πως ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

Κατά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον αυτοκινητοπομπής της Χεζμπολάχ, στις 18 Ιανουαρίου κοντά στα υψώματα του Γκολάν, ένας στρατηγός των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, ο Μοχαμέντ Αλλαχνταντί, σκοτώθηκε μαζί με έναν διοικητή της Χεζμπολάχ και τον γιο του εκλιπόντος στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης Ιμάντ Μουγνίγε.

Τόσο η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν και το 2006 διεξήγαγε έναν πόλεμο 34 ημερών εναντίον του Ισράηλ, όσο και οι Φρουροι της Επανάστασης δήλωσαν ότι θα εκδικηθούν τους θανάτους.