Σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη Σερβία, με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος συνελήφθησαν σήμερα στελέχη διάφορων πολιτικών παρατάξεων για κατάχρηση εξουσίας ή δωροληψία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς ανακοίνωσε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βελιγράδι, ότι συνελήφθη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος και γενικός διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης εξόρυξης άνθρακα του ορυχείου Ρεσάβιτσα, Βλάντα Μιλόσεβιτς και ακόμη ένα άτομο από το Βελιγράδι ως ύποπτοι για δωροληψία και δωροδοκία.

Και οι δύο παρακολουθούνταν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν την ώρα της παράδοσης - παραλαβής χρηματικού ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση "Ρεσάβιτσα" κατά 1,6 εκ. δηνάρια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν το μέλος του προεδρείου του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην δήμαρχος του Νόβι Μπετσέι, Μιλιβόγιε Βρεμπάλοβ και οι Ίγκορ Ρέμπα, Ζόραν Γιάνκοβιτς και Στόγιαν Σούμποτιτς, ως ύποπτοι για κατάχρηση δημόσιων πόρων που είχαν διατεθεί για εργασίες σε κτίριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε, επίσης, τον πρώην διευθυντή του Ταμείου Επενδύσεων, Μόμτσιλο Μιλόγιεβιτς, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ζημιώνοντας το Ταμείο κατά 30 εκ. δηνάρια.

Στην πόλη Νις συνελήφθησαν ο πρώην διευθυντής της επιχείρησης "Jugoistok" και ο πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) Ίγκορ Νοβάκοβιτς για κατάχρηση εξουσίας κατά την εφαρμογή δημόσιων συμβάσεων.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα στη Νις και θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον άλλων δύο ατόμων που φέρονται να επέτρεψαν σε ιδιωτική επιχείρηση να εξασφαλίσει παράνομα κέρδη.

"Αν και ο πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και εγώ πολλές φορές προειδοποιήσαμε όλους τους πολίτες να μην αναπτύσσουν εγκληματική δράση, επειδή η αστυνομία δεν θα δείξει κανενός είδους ανοχή και δεν θα επιτρέψουμε η διαφθορά να εξαπλώνεται στο κράτος και στο σύστημα, ορισμένοι άνθρωποι δεν το πίστεψαν" είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.

"Όλοι, οποιαδήποτε θέση κι αν έχουν, όπου κι αν βρίσκονται θα λογοδοτήσουν, αν παραβιάζουν το νόμο" τόνισε ο κ. Στεφάνοβιτς.