Στην Κωνσταντινούπολη και την Ιορδανία πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις κατά την κυβερνητικής βίας στην Συρία με κύριο αίτημα την άμεση αποχώρηση του Αλ Άσαντ από την εξουσία. Περίπου 800 Ιορδανοί διαδήλωσαν σήμερα στη Ράμτα, στα βόρεια της χώρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη γειτονική πόλη Ντεράα που πολιορκείται από τις αρχές της εβδομάδας από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.Μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Ομάρι οι πιστοί έκαναν πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το μεθοριακό φυλάκιο της Ράμτα, που απέχει 3 χιλιόμετρα από την Ντεράα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μοχάμαντ Χατίμπ.

Η Ράμτα διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ντεράα και πολλοί κάτοικοι της έχουν συγγενείς στην πόλη αυτή.

Διαδήλωση σε συμπαράσταση προς τους Σύρους εξεγερμένους έγινε και στην Κωνσταντινούπολη έξω από το τζαμί Φατίχ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως "Δολοφόνε Αλ-Άσαντ φύγε από τη Συρία" και "Σταματήστε τη γενοκτονία στη Συρία" ενώ έκαψαν και ομοιώματα του Σύρου προέδρου.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων στη Συρία, τον περασμένο μήνα, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, σύμφωνα με την "Επιτροπή των μαρτύρων της 15ης Μαρτίου" που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.