Ως κατάπτυστες χαρακτήρισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός τις απειλές του Ισλαμικού κράτους δηλώνοντας την έντονη αγανάκτησή του.

Στο νέο βίντεο εμφανίζεται ο δεύτερος Ιάπωνας όμηρος, Κέντζι Γκότο να κρατά μια φωτογραφία του ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ Κασασμπέχ, επίσης ομήρου του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν και τους δυο μέσα σε 24 ώρες.

Στις δηλώσεις του Άμπε είπε πως «αυτές οι απειλές είναι κατάπτυστες», και πρόσθεσε: «Νιώθω βαθιά αγανάκτηση. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησα από τους υπουργούς να ενεργήσουν με ενιαίο τρόπο για να απελευθερωθεί ο Γκότο» ο Ιάπωνας δημοσιογράφος ο οποίος κρατείται από τις τζιχαντιστές.

Παράλληλα κάλεσε την Ιορδανία να συνεργαστούν για τη γρήγορη απελευθέρωση των ομήρων. 

Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή να δηλώνει ότι ο Γκότο και ο Ιορδανός πιλότος θα εκτελεστούν σε λιγότερο απο 24 ώρες εκτός αν η Ιορδανία απελευθερώσει τη γυναίκα καμικάζι Σάιντα αλ Ρισαουί. Η γυναίκα αυτή έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Ιορδανία 

Η ιαπωνική κυβέρνηση όπως επίσης είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο και συνεργάζεται στενά με την ιορδανική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ομήρων.