Στους 48 ανέβηκε ο αριθμός των πολιτών στη Συρία που έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν να διαλύσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές συριακές πόλεις, κατάγγειλε συριακή οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Μόνο στην πόλη Ραστάν στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου και σκότωσαν 13 πολίτες και τραυματίζοντας σοβαρά και άλλους 45.

Ανάλογες ήταν οι εικόνες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Συρίας, ενώ από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις κατά πολλών αξιωματούχων και διοικητικών στελεχών , μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του προέδρου της Συρίας.

Οι κυρώσεις αποφασίστηκαν λόγω της ωμής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και πρός παρόν αφορούν τον αδελφό του προέδρου, τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αξιωματούχους του συριακού στρατού και τον πρώην επικεφαλής τρων μυστικών υπηρεσιών στην πόλη Ντεράα, επίκεντρο των πιό σκληρών επιθέσεων κατά των πολιτών.
TAGS