Περιορισμούς στη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος στη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε ότι επιβάλει η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού του Ισραήλ.

«Λόγω του χρέους που έχει συσσωρευτεί και ανέρχεται σε 1,8 δισεκατομμύρια σέκελ (459 εκατομμύρια δολάρια) αποφασίσαμε ότι αρχής γενομένης από σήμερα η διανομή ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί κατά 50%, μία ώρα το πρωί και μία ώρα το βράδυ» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία υπεύθυνη της Εταιρείας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Αυτό το μέτρο «που δεν θα αναμένεται να προκαλέσει γενικό μπλακάουτ, θα παραμείνει σε ισχύ ωσότου η Παλαιστινιακή Αρχή αρχίσει να διευθετεί τα χρέη της» τόνισε η ίδια.

Η Παλαιστινιακή Αρχή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά την απόφαση του Ισραήλ στις αρχές του έτους να δεσμεύσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από τους φόρους που έχει εισπράξει το Ισραήλ για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι φόροι αυτοί, που αποδίδονται κάθε μήνα, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% του προϋπολογισμού των Παλαιστινίων.

Η δέσμευση του ποσού έγινε σε αντίποινα για την απόφαση των Παλαιστινίων να καταθέσουν αίτημα εισδοχής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.