Σε συνεργασία με την Ιορδανία προχωρά η Ιαπωνία για την απελευθέρωση των δύο ομήρων, ενός ιάπωνα δημοσιογράφου και ενός ιορδανού πιλότου που βρίσκονται στα χέρια τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα η Ιαπωνία θα ζητήσει από την Ιορδανία να ενισχύσει την προστασία των διπλωματών της που βρίσκονται στη χώρα αυτή.

Σε δηλώσεις του και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τόνισε ότι η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ιορδανική πλευρά συλλέγουν και αναλύουν πληροφορίες σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τον Κέντζι Γκότο τον Ιάπωνα δημοσιογράφο που κρατείται όμηρος από τους ισλαμιστές. Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δύο ομήρων. 

Από την πλευρά της η Ιορδανία, έχει ανακοινώσει ότι εξακολουθεί να κρατά έγκλειστη την Ιρακινή Σάιντα αλ- Ρισάουντι τη γυναίκα που η δικαιοσύνη της χώρας καταδίκασε σε θάνατο για το ρόλο της στις βομβιστικές επιθέσεις του 2005 στο Αμμάν όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε θέσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση της Ιρακινής έως το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης μια προθεσμία η οποία πέρασε. Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει να σκοτώσουν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούν όμηρο αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους για τη απελευθέρωση της Σάιντα αλ- Ρισάουντι.