Δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση ο νεαρός που εισέβαλε χθες στο βράδυ στις εγκαταστάσεις της δημόσιας ολλανδικής τηλεόρασης NOS κραδαίνοντας ένα ψεύτικο όπλο.

Την Πέμπτη, ο 19χρονος υποστήριζε σε μια απειλητική επιστολή του ότι δρούσε για λογαριασμό μιας «ομάδας χάκερ». Ισχυριζόταν ότι 98 χάκερ ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν μια κυβερνοεπίθεση και ότι οκτώ ραδιενεργές βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην Ολλανδία.

«Σήμερα είπε ότι δρούσε μόνος και όχι εξ ονόματος κάποιας οργάνωσης (...). Είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζεται καμία κυβερνοεπίθεση και δεν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Ο 19χρονος, που κατηγορείται για απαγωγή, απειλή και παράνομη οπλοκατοχή, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστή που παρέτεινε την κράτησή του για 14 ημέρες, μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Ντυμένος με μαύρο κουστούμι, λευκό πουκάμισο και σκούρα γραβάτα, ο δράστης μπήκε στο κτίριο της τηλεόρασης κρατώντας κάτι που έμοιαζε με πιστόλι με σιγαστήρα. Απείλησε έναν φύλακα ασφαλείας και ζήτησε να τον πάνε στο στούντιο των ειδήσεων των 20:00 γιατί είχε να κάνει αποκαλύψεις «παγκοσμίου ενδιαφέροντος». Τον οδήγησαν όμως σε ένα άλλο πλατό, όπου τον βιντεοσκόπησαν, ενώ ταυτόχρονα το υπόλοιπο κτίριο εκκενωνόταν. Ο νεαρός κράτησε όμηρο, για λίγα λεπτά, έναν εργαζόμενο στο κανάλι.

Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο στούντιο, ο 19χρονος παραδόθηκε αμέσως χωρίς να προβάλει αντίσταση.