Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα εργοστάσιο πλαστικών στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πολλοί ακόμη άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο Nasim Plastic House σε μια πολυσύχναστη αγορά στο προάστιο Μιρπούρ, ανέφερε ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Συνεχίζουμε την έρευνα κάτω από τοίχους που κατέρρευσαν... μπορεί να υπάρχουν κι άλλες σοροί κάτω από τα συντρίμμια», τόνισε ο διευθυντής επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας ΑΚΜ Σακίλ Νιβάζ στους δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι δούλευαν στο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ιδίως στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, στο Μπανγκλαντές είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής εντός της χώρας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, μετά την κατάρρευση του κτιρίου Ράνα Πλάζα τον Απρίλιο του 2013, όταν έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.100 εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε υφαντουργίες.