Έξι Βούλγαροι που εργάζονταν για λογαριασμό του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) και κρατούνταν στο Σουδάν από τις 26 Ιανουαρίου, απελευθερώθηκαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

"Η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους ολοκληρώθηκε" και "βρίσκονται σε ασφαλές σημείο", είπε μια εκπρόσωπος του υπουργείου.

Για την επιχείρηση αυτή η κυβέρνηση της Βουλγαρίας συνεργάστηκε με τις ομάδες του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Όπως είπε, "δεν καταβλήθηκαν λύτρα γιατί δεν επρόκειτο για απαγωγή" αλλά για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που τους μετέφερε. Την περασμένη Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος του PAM είχε επίσης δηλώσει ότι δεν αντιμετωπίζουν την υπόθεση αυτή ως "ομηρεία".

Το ελικόπτερο της εταιρίας Heli Air είχε απογειωθεί από το Ρούμπεκ του Νότιου Σουδάν με προορισμό το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν. Όμως για άγνωστους λόγους αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Καντούγκλι, στην επαρχία του Νοτίου Κορντοφάν του Σουδάν.

Σύμφωνα με τη Σόφια, τα τρία μέλη του πληρώματος και οι τρεις εργαζόμενοι του PAM κρατούνταν από μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Σουδάν (SPLM-N), μια αντάρτικη οργάνωση που δρα στην περιοχή αυτή.