Τραγωδία σημειώθηκε στη Συρία. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε μία έκρηξη που κατέστεψε ολοσχερώς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σιίτες προσκυνητές στο κέντρο της Δαμασκού, όπως ανέφεραν μία κυβερνητική οργάνωση, αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα λογαριασμό σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται με το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, γνωστοποιήθηκε ότι η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση είναι υπεύθυνη για την «επίθεση αυτοκτονίας», όπως την αποκάλεσε, εναντίον του λεωφορείου σε μια εμπορική συνοικία στη Δαμασκό.

Στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter επισημαίνεται ότι ένας από τους μαχητές της οργάνωσης ανατινάχθηκε μέσα στο λεωφορείο. Στον ίδιο λογαριασμό αναρτήθηκε και φωτογραφία του φερόμενου βομβιστή αυτοκτονίας και άλλη μία του κατεστραμμένου οχήματος.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας έχουν αποκλείσει την περιοχή που βρίσκεται κοντά στην αγορά Χαμιντίγιε, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα. Τα συνεργεία διάσωσης απομακρύνουν τα συντρίμμια και καθαρίζουν τις λίμνες αίματος που έχουν σχηματιστεί στο έδαφος.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι η «τρομοκρατική έκρηξη» στοίχισε την ζωή σε 4 ανθρώπους και τραυμάτισε 19 άλλους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, το όχημα έφερε λιβανέζικες πινακίδες και σε αυτό επέβαιναν σιίτες προσκυνητές που επισκέπτονταν αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στη Δαμασκό.