Οι ιρακινές κουρδικές δυνάμεις εντόπισαν και κατάφεραν να απελευθερώσουν την Κυριακή 15 εργάτες τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί μία ημέρα νωρίτερα όταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν ένα μικρό σταθμό αργού πετρελαίου κοντά στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις του επαρχιακού κυβερνήτη και ενός δημοτικού συμβούλου. 

Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν τον έλεγχο του σταθμού το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν άμεσα την τύχη των εργατών, καθώς αυτοί είχαν κρυφτεί σε ένα υπόγειο δωμάτιο. 

«Διεσώθησαν όλοι και είναι ασφαλείς», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κυβερνήτης του Κιρκούκ, Νατζμαλντίν Καρίμ. Ο ίδιος διέψευσε τις αναφορές ότι οι εργάτες κρατούνταν όμηροι.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 15 εργάτες των οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί, ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος Αλί Μεχντί δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, περίπου 25. Ο Μεχντί επιβεβαίωσε ότι όλοι οι εργάτες είχαν διασωθεί.