Τρεις γυναίκες έχασαν την ζωή τους σε δύο διαφορετικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, στη Ράφα, το διασυνοριακό πέρασμα για όσους εισέρχονται στη χώρα από τη Λωρίδα της Γάζας, μαχητές εκτόξευσαν μία ρουκέτα από φορητό προωθητή τύπου RPG εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού, ωστόσο το βλήμα παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε ένα σπίτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 γυναίκες. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 2 ακόμα γυναίκες και 2 παιδιά. 

Σε δεύτερο περιστατικό που έλαβε χώρα στη Ράφα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ 2 ακόμα τραυματίστηκαν σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Ένας ακόμα άνδρας τραυματίστηκε από πυρά που δέχτηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σε ένα σημείο ελέγχου στην επαρχία Αλ-Αρίς αφού αυτός παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή μετά τις τελευταίες σφοδρές επιθέσεις που είχαν λάβει χώρα τον Οκτώβριο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές.