Σαν να ήταν «σκλάβοι σε φέουδο» συμπεριφερόταν στο πλήρωμα του αεροπλάνου η κληρονόμος της Korean Air (KAL), η οποία διώκεται στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «υπόθεσης φυστικιών και απεριτίφ», δήλωσε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν .

Η Χέδερ Τσο, η κόρη του προέδρου της Korean Air Τσο Γιανγκ-χο και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας της αεοπορικής εταιρείας, δικάζεται με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας και ότι, μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας, συνωμότησε για να υποχρεωθούν μέλη του πληρώματος να αποκρύψουν τα πραγματικά γεγονότα γύρω από το περιστατικό της 5ης Δεκεμβρίου.

Η Τσο κατηγορείται ότι υποχρέωσε τον επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν να αποβιβαστεί από αεροσκάφος της εταιρείας, εξοργισμένη από τον τρόπο με τον οποίο της προσφέρθηκαν ξηροί καρποί κι αναγκάζοντας έτσι το αεροπλάνο να επιστρέψει στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. Η πτήση έφτασε στο Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

Ο Παρκ είπε στο δικαστήριο ότι η Τσο «αντέδρασε σαν θηρίο που βρήκε την λεία του και έδειχνε τα δόντια του, καθώς ήταν προσβλητική και δεν άκουγε καθόλου αυτό που της έλεγα».

«Δεν θεωρώ ότι η Τσο επέδειξε ίχνος συνείδησης, συμπεριφερόμενη σε ανίσχυρους ανθρώπους σαν εμένα σαν να είναι σκλάβοι σε φέουδο, ταπεινώνοντάς μας και αντιμετωπίζοντάς το περιστατικό σαν να ήταν κάτι φυσιολογικό», είπε ο Παρκ προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η Τσο παραιτήθηκε από κάθε αξίωμά της στην εταιρεία, περιλαμβανομένου εκείνου της αντιπροέδρου, έπειτα από την λαϊκή οργή που ξέσπασε εξαιτίας του σκανδάλου και του διασυρμού της που ακολούθησε.

Ο πατέρας της Τσο ζήτησε την Παρασκευή συγγνώμη από τον Παρκ και δεσμεύτηκε ότι ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας δεν θα υποστεί καμία πειθαρχική συνέπεια.