Λιβύη: Απορρίπτουν την πρόταση Καντάφι για εκεχειρία οι εξεγερμένοι


Οι Λίβυοι εξεγερμένοι απέρριψαν σήμερα την προσφορά του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι για εκεχειρία και διαπραγματεύσεις εφόσον το ΝΑΤΟ σταματήσει τις επιθέσεις του, λέγοντας ότι ο καιρός του συμβιβασμού έχει παρέλθει.

"Το καθεστώς του Καντάφι έχει απωλέσει όλη την αξιοπιστία του", αναφέρει ο Άμπντελ Χαφίζ Γόγκα, ο εκπρόσωπος του μεταβατικού εθνικού συμβουλίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Καντάφι έχει κατ' επανάληψη προσφερθεί να κηρύξει εκεχειρία αλλά κατόπιν συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Ο καιρός του συμβιβασμού έχει παρέλθει. Ο λαός της Λιβύης δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί ούτε να δεχτεί μια Λιβύη όπου ο καθεστώς του Καντάφι θα παίζει κάποιο ρόλο", προστίθεται στο κείμενο.

Σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση το πρωί ο Καντάφι πρότεινε να γίνει εκεχειρία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία, όπως ζητούν οι εξεγερμένοι και η Δύση.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των εξεγερμένων, συνταγματάρχη Άχμεντ Μπάνι, υποστήριξε επίσης ότι ο Καντάφι "παίζει βρόμικα παιχνίδια". "Δεν μιλάει έντιμα. Δεν τον πιστεύουμε και δεν τον εμπιστευόμαστε", τόνισε ο Μπάνι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο