Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την κρίση στη Λιβύη, που συγκαλεί η Ιταλική κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η συνάντηση της αποκαλούμενης Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στη Ντόχα του Κατάρ, στις 13 Απριλίου. Η διάσκεψη θα συνέλθει ενώ συνεχίζονται οι Νατοϊκές πολεμικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, με στόχο την προστασία των πολιτών της χώρας, όπως προστάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην έγκριση της αποστολής, μη πολεμικής, βοήθειας ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων στους εξεγερμένους της Λιβύης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρώμη, η κ.Κλίντον θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά και άλλους κορυφαίους Ιταλούς αξιωματούχους.
TAGS