Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η συριακή αεροπορία. Τουλάχιστον 44 άτομα σκοτώθηκαν, και πάνω από 100 τραυματίστηκαν.

Στο Τζάσεμ στην επαρχία Ντεράα της Συρίας, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν —όλοι τους άμαχοι— και 25 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια 4 αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αν και έχουν υποστεί ήττες σε άλλες περιοχές, οι αντάρτες προελαύνουν εδώ και πολλούς μήνες έναντι των κυβερνητικών δυνάμεων στο Ντεράα.

Οι αντάρτες επωφελούνται από το γεγονός ότι «οι γραμμές ανεφοδιασμού της Ιορδανίας παραμένουν ανοιχτές» επισήμανε ο ίδιος.

Η επέμβαση των τζιχαντιστών του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, επίσης βοήθησε τους αντάρτες να κερδίσουν έδαφος στη Ντεράα.

Επιπλέον, αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν τη Ντούμα, μία περιοχή των ανταρτών στην επαρχία της Δαμασκού, που πολιορκούν εδώ μια μήνες οι κυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 άμαχων και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο Χαν Σάικουν, στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλέμπ, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένου ενός αξιωματικού που λιποτάκτησε από τον τακτικό στρατό, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.