Εκ νέου εξετάζουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στο Κίεβο για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

«Επανεξετάζεται», δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στις ουκρανικές δυνάμεις. «Δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξουν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι πρόκειται να επισκεφθεί το Κίεβο την Πέμπτη για να συζητήσει με την ουκρανική κυβέρνηση, ενώ και οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχώς επανεξετάζουν την πολιτική της έναντι της Ουκρανίας και ανησυχούν ιδιαίτερα από την αύξηση τις τελευταίες ημέρες των επιθέσεων που εξαπολύουν οι αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

Η Ψάκι επεσήμανε ότι, αν και οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί της επικεντρώνονται στην εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης για να τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία, η αμερικανική κυβέρνηση επανεξετάζει συνεχώς τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει το Κίεβο.

«Δεν έχουμε βγάλει κάποια επιλογή από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για μια συζήτηση που συνεχίζεται και προφανώς πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα γεγονότα στο πεδίο».