Δεν θα ασκήσει τελικά δίωξη σε βάρος της εταιρείας News Corp ή της αδελφής εταιρείας Twenty- First Century Fox το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την ολοκλήρωση μιας έρευνας για σκάνδαλα στη Βρετανία που περιλάμβαναν τηλεφωνικές υποκλοπές και κατηγορίες για δωροδοκία δημόσιων αξιωματούχων. 

Το τέλος της έρευνας, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από τη News Corp, έρχεται αφού η αμερικανική κυβέρνηση πέρασε χρόνια ερευνώντας χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα από τους σέρβερ της News Corp. 

Σε δηλώσεις του αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης έκλεισε την υπόθεση, η οποία περιλάμβανε έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση του αμερικανικού νόμου περί πρακτικών διαφθοράς στο εξωτερικό. Η News Corp ενημερώθηκε για την απόφαση στις 28 Ιανουαρίου. 

Η έρευνα αφορούσε τις κατηγορίες για τηλεφωνικές υποκλοπές και δωροδοκία που είχαν διατυπωθεί το 2011 σε βάρος της βρετανικής εφημερίδας της News Corp "Νιούζ οφ δι Ουόρλντ" που έχει πλέον κλείσει. Δημοσιογράφοι της καθημερινής ταμπλόιντ "Σαν", που ανήκει επίσης στην News Corp, αντιμετώπισαν επίσης διώξεις από τις βρετανικές αρχές. 

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ελέγχει τόσο τη News Corp όσο και τη Fox. 

Πολλές έρευνες και δικαστικές υποθέσεις συνεχίζονται στη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Οι υποκλοπές, οι οποίες γίνονταν επί χρόνια, είχαν εκατοντάδες θύματα, μεταξύ των οποίων οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ ή ακόμη οι ηθοποιοί Τζουντ Λο και Σιένα Μίλερ, και κόστισαν πολύ ακριβά σε δικαστικά έξοδα και σε αποζημιώσεις των θυμάτων.