Πρόστιμο ύψους 50 δολαρίων καλείται να πληρώσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επειδή δεν καθάρισε εγκαίρως το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του στη Βοστώνη από τα χιόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε τη Μασαχουσέτη, έπεσαν αρκετά εκατοστά χιονιού, που κάλυψαν τους δρόμους.

Ωστόσο, ο Κέρι απουσίαζε στη Σαουδική Αραβία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για την κηδεία του βασιλιά Αμπντάλα, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί πάγος στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας καθαρισμού, στην οποία είχε αναθέσει την αφαίρεση του χιονιού ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και οι γείτονές του, βλέποντας κίτρινες κορδέλες έξω από το σπίτι του Τζον Κέρι, θεώρησαν ότι αυτές είχαν τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους της ασφάλειας του υπουργού για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο σημείο, αποφεύγοντας έτσι να πλησιάσουν το πεζοδρόμιο.

Όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέρι, οι κορδέλες είχαν τοποθετηθεί για να προσέχουν οι πεζοί, καθώς το δάπεδο γλιστρούσε λόγω του πάγου.

Έτσι, την Πέμπτη, οι αρχές αναγκάστηκαν να εβαιώσουν παράβαση στον Τζον Κέρι και στους κατοίκους της περιοχής, καθώς ήταν δική τους ευθύνη να καθαρίσουν το καλυμμένο από χιόνι πεζοδρόμιο.