Υπό 24ωρη κράτηση έθεσε η Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη Ρουμανία τον διευθυντή του ρουμανικού πρακτορείου ειδήσεων Mediafax, Αντριάν Σάρμπου, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αντριάν Σάρμπου αποχώρησε, χθες το βράδυ, από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρουμανίας, φορώντας χειροπέδες και μεταφέρθηκε με βαν της αστυνομίας σε αστυνομικό τμήμα.

Λίγο αργότερα, ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε ότι προφυλακίστηκε και ότι δικαστήριο θα αποφασίσει για την πρόταση προληπτικής κράτησής του.

Ο Αντριάν Σάρμπου υποστηρίζει ότι η υπόθεση εναντίον του είναι "στημένη και γελοία" και ότι είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν στήριξε τον πρωθυπουργό, Βίκτορ Πόντα στις προεδρικές εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο. Κατηγόρησε δε συμβούλους του Ρουμάνου πρωθυπουργού ότι θέλουν να αγοράσουν τον όμιλο Mediafax.

Τους τελευταίους μήνες διεξάγονται έρευνες για φοροδιαφυγή και για άλλους εργαζόμενους στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη Ρουμανία.