Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν τρεις στρατιώτες, που φρουρούσαν εβραϊκό κέντρο στην πόλη Νις της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση τραυματίστηκαν οι δύο στρατιώτες, ο ένας στο χέρι και ο άλλος στο πρόσωπο. 

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, ενώ ήδη έχει αρχίσει έρευνα από δικαστή που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας, επεσήμανε μια δικαστική πηγή. Πηγές προσκείμενες στην έρευνα ανέφεραν ότι ο ύποπτος είχε απελαθεί από την Τουρκία και έκτοτε τελούσε υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας.

Ο δράστης ενδέχεται να είχε συνεργό, πρόσθεσε μια άλλη αστυνομική πηγή, χωρίς όμως να δώσει πληροφορίες για το κίνητρο ή το προφίλ του άνδρα ή του συνεργού του.

Πολλές πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα επεσήμαναν ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Κουλιμπαλί, όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν συνδέεται με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, έναν από τους τρεις τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 7 και 9 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον θάνατο 17 ανθρώπων.

Περίπου 10.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για να διασφαλίσουν την προστασία ευαίσθητων στόχων, κυρίως χώρων λατρείας των εβραίων, σχολεία, μέσα ενημέρωσης και πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως τουριστικά μνημεία και σιδηροδρομικοί σταθμοί.