Το βίντεο που εικονίζει τον Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός αποδεικνύει τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι, εφόσον είναι αυθεντικό, το βίντεο αυτό αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της αγριότητας και της βαρβαρότητας των τζιχαντιστών.

«Η ιδεολογία τους, όποια κι αν είναι, έχει χρεοκοπήσει», είπε ο Ομπάμα υπογραμμίζοντας ότι το βίντεο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει δώσει εντολή στην ομάδα του να διαθέσουν κάθε μέσο στην προσπάθεια για τον εντοπισμό των ομήρων που κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπερναντέτ Μίχαν ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο αυτού. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση της Ιορδανίας και τον ιορδανικό λαό», τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μίχαν.