current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:55

ΕΕ κατά Ιορδανίας για την εκτέλεση τζιχαντιστών

Κριτική στην Ιορδανία άσκησε η ΕΕ για την εκτέλεση δύο τζιχαντιστών σήμερα ως αντίποινα για την εκτέλεση του πιλότου από το ισλαμικό κράτος.

Δημοσίευση 15:55’
αρθρο-newpost

Κριτική στην Ιορδανία άσκησε η ΕΕ για την εκτέλεση δύο τζιχαντιστών σήμερα ως αντίποινα για την εκτέλεση του πιλότου από το ισλαμικό κράτος.

Κριτική στην Ιορδανία άσκησε η ΕΕ για την εκτέλεση δύο τζιχαντιστών σήμερα ως αντίποινα για την εκτέλεση του πιλότου από το Ισλαμικό Κράτος.

«Ενώ πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να κάνουμε τους δράστες να λογοδοτούν, η αντίδρασή μας στην απειλή που θέτει (το Ισλαμικό Κράτος) πρέπει να είναι συνεπής με τις κοινές αξίες μας για τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των κρατουμένων», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι και προσέθεσε:

«Η δράση μας πρέπει να διέπεται από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου. Η ευρωπαϊκή θέση έναντι στη θανατική ποινή παραμένει αμετάβλητη και πιστεύουμε ότι η θανατική ποινή δεν εξυπηρετεί κανένα αποτρεπτικό σκοπό».

Η Μογκερίνι πάντως επαίνεσε το ρόλο της Ιορδανίας στην «πρώτη γραμμή της μάχης» κατά του Ισλαμικού Κράτους και για τις προσπάθειες που καταβάλει στην υποδοχή των προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ.

Νωρίς το πρωί σήμερα η Ιορδανία εκτέλεσε δια απαγχονισμού την Σατζίντα αλ Ρισάουι, την Ιρακινή που πήρε μέρος στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αμάν πριν από 10 χρόνια, καθώς και ένα στέλεχος της αλ Κάιντα, τον επίσης Ιρακινό Ζιάντ Καρμπούλι.


σχετικα αρθρα