Περαιτέρω επιδείνωση των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τις νότιες περιοχές της χώρας, αναμένουν οι αλβανικές Αρχές.

Οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που εκκένωσαν τις σοβαρά πληγείσες περιοχές να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι, όπως ανακοίνωσαν, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και αναμένεται να επιδεινωθεί.

Οι αλβανικές Αρχές, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κάλεσαν τους πολίτες να συνεργαστούν με τα συνεργεία πολιτικής προστασίας και την αστυνομία και, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τα χωριά.

Εξάλλου, το χιόνι και ο πάγος "παρέλυσαν" τις βόρειες περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες οδικών μεταφορών συστήσουν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς για τις μετακινήσεις τους, οι οποίες γίνονται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας τονίζεται ότι 50.000 εκτάρια σε όλη τη χώρα έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Περισσότερες από 420 οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ τα συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν τη διανομή τροφίμων και κουβερτών σε κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν ιδιαίτερα της κοινότητας Νοβεσέλε, στη βόρεια πόλη του Αυλώνα.

Στο μεταξύ, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης.