current views are: 1

5 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:25

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους της TransAsia

Τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν εξακολουθούν να αναζητούν 12 αγνοούμενους έπειτα από την πτώση αεροπλάνου της TransAsia με 58 επιβαίνοντες σε ποταμό της Ταϊπέι.

Δημοσίευση 12:25’
αρθρο-newpost

Τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν εξακολουθούν να αναζητούν 12 αγνοούμενους έπειτα από την πτώση αεροπλάνου της TransAsia με 58 επιβαίνοντες σε ποταμό της Ταϊπέι.

Τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν ξακολουθούν να αναζητούν 12 αγνοούμενους έπειτα από την πτώση αεροπλάνου της TransAsia με 58 επιβαίνοντες σε ποταμό της Ταϊπέι.

Από την πτώση του αεροσκάφους τύπου ATR-72 χθες το πρωί τοπική ώρα στον ποταμό της Ταϊπέι Κιλούνγκ σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και 15 ανασύρθηκαν ζωντανοί, ανάμεσά τους κι ένα δίχρονο αγόρι.

Η ρυθμιστική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν ζήτησε “ειδικούς ελέγχους” για τις εταιρείες που διαθέτουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν κινέζοι τουρίστες κι αναμένεται ότι το Πεκίνο θα συμμετάσχει στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε ήρωα τον πιλότο του αεροσκάφους της TransAsia, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, επειδή απέφυγε να το ρίξει σε κτίρια κι απέτρεψε έτσι μία μεγαλύτερη τραγωδία.

“Πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε”, είπε ο δήμαρχος της πόλης Κο Γουέν-τζε με δάκρυα στα μάτια για τον πιλότο, τον 42χρονο Λιάο Τσιέν-τσουνγκ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον συγκυβερνήτη.

Αναλυτές πάντως της αεροναυπηγικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι είναι πολύ πρώιμο ακόμη να πει κάποιος με βεβαιότητα αν οι πιλότοι σκοπίμως σήκωσαν το αεροπλάνο πάνω από τα κτίρια. Μία πιο σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει όταν οι αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που ανασύρθηκαν χθες.

Αξιωματούχος της TransAsia δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 38.198 δολάρια (ΗΠΑ) για τα έξοδα κηδείας και 6.346 δολάρια για τον κάθε τραυματία.


σχετικα αρθρα