current views are: 1

5 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση21:20

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συναγερμό προκάλεσαν σημαία και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους

Η σημαία και άλλα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους τοποθετήθηκαν σε σπίτι στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης FTV.

Δημοσίευση 21:20’
αρθρο-newpost

Η σημαία και άλλα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους τοποθετήθηκαν σε σπίτι στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης FTV.

Η σημαία και άλλα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους τοποθετήθηκαν σε σπίτι στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης FTV με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές ασφαλείας.

Το χωριό Γκόρνια Μάοτσα, στον δήμο Σρεμπρένικ, στο βορειανατολικό τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το οποίο εδαφικά ανήκει στην περιφέρεια Μπρτσκο, αλλά διοικητικά στο καντόνι της Τούζλας, θεωρείται το προπύργιο ακραίων ισλαμικών ομάδων και οι κάτοικοί του, εδώ και μία δεκαετία, είναι αντικείμενο ερευνών των αστυνομικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πληροφοριών ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

«Η κρατική υπηρεσία έρευνας και προστασίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (SIPA), με εντολή της εισαγγελίας, ξεκίνησε έρευνα στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, επειδή έξω από ένα σπίτι παρατηρήθηκε η σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της SIPA, Κριστίνα Γιόζιτς.

Η SIPA, μαζί με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ανέλαβε δράση, αφού προηγουμένως συμφωνήθηκαν μέτρα με την εισαγγελία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, τόνισε.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό FTV, στο συγκεκριμένο σπίτι κατοικούν μέλη του κινήματος των ουχαμπιτών και άλλα τοπικά ΜΜΕ συνδέουν την τοποθέτηση της σημαίας με την έναρξη την ερχόμενη εβδομάδα της δίκης του Χουσεϊν Μπόσνιτς, γνωστού ως Μπιλάλ, ο οποίος συχνά διέμενε στο χωριό και μετά την αναχώρηση του Νουσέρτ Ιμάμοβιτς στη Συρία ανέλαβε καθήκοντα ηγέτης του κινήματος των ουχαμπιτών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στον άτυπο ηγέτη της κοινότητας των ακραίων ισλαμιστών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τον περασμένο Δεκέμβριο, με βάση αλλαγές στον ποινικό κώδικα της χώρας που εγκρίθηκαν νωρίτερα, το 2014, και προβλέπουν κυρώσεις για τους υπηκόους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που συμμετέχουν σε πολεμικές συγκρούσεις στο εξωτερικό, καθώς και για εκείνους που ενθαρρύνουν άλλους να το πράξουν.

 Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, περισσότεροι από 150 Μουσουλμάνοι της Βοσνίας, από το χωριό Γκόρνια Μάοτσα, πολεμούν στη Συρία και στο Ιράκ στο πλευρό της ISIS και τουλάχιστον 26 σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών.


σχετικα αρθρα