Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τη δυτική Σλοβενία, με ανέμους που πνέουν με 100 χλμ την ώρα να σαρώνουν την περιοχή Καρστ. 

Νωρίς το πρωί, απαγορεύθηκε η διέλευση των φορτηγών από τις συνοριακές διαβάσεις με την Ιταλία, την Κροατία και την Ουγγαρία και περιορίστηκε η κυκλοφορία τους στο οδικό δίκτυο, ώστε να αποφευχθεί συσσώρευση βαρέων οχημάτων σε λωρίδες έκτακτης ανάγκης, κάτι που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, όταν κακοκαιρία είχε πλήξει την χώρα πριν από τρία χρόνια.

Οι αρχές συνέστησαν στους οδηγούς οχημάτων να  γεμίζουν το ρεζερβουάρ με καύσιμα προτού μετακινηθούν, να χρησιμοποιούν κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους ηλικιωμένους να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

 Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στους δήμους Αϊντοβτσίνα και Βίπαβα, όπως επίσης και κέντρα ημερήσιας φροντίδας και δημόσιοι οργανισμοί εξαιτίας του φόβου ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους το απόγευμα, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού και περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Πολλά σχολεία αναμένεται να μείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή, στο δυτικό και ανατολικό τμήμα της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι διευθυντές των σχολείων θα αποφασίσουν αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο ή όχι.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση της χιονόπτωσης και αύριο και ότι το ύψος του χιονιού θα φθάσει πάνω από τα 70 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές.