Την Τρίτη «κληρώνει» για τον Άμποτ

Την Τρίτη «κληρώνει» για τον Άμποτ

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα του Φιλελεύθερου κόμματος προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα της ηγεσίας που ταλανίζει την κυβερνητική παράταξη. 

Τη «χαριστική βολή» στον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ, έδωσε ο ομογενής Φιλελεύθερος γερουσιαστής Αθανάσιος Συνοδινός. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρώην διευθυντής του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ, επέκρινε επιλογές του κ.'Αμποτ και δήλωσε πως δεν τον στηρίζει «άνευ όρων». 

Η δήλωση αυτή του κ. Συνοδινού έδωσε την αφορμή να εκδηλωθούν και άλλοι Φιλελεύθεροι βουλευτές δημόσια με αποτέλεσμα κάποιοι απ' αυτούς να θέσουν θέμα ηγεσίας και επισήμως.

Έτσι την Τρίτη, σε μυστική ψηφοφορία η κοινοβουλευτική ομάδα είτε θα επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της προς τον κ. 'Αμποτ, είτε θα εκλέξει νέο αρχηγό και πρωθυπουργό. 

Αν τελικά η πλειοψηφία των βουλευτών αποφασίσει να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Τόνι 'Αμποτ, ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του φέρονται η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ και ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μάλκολμ Τέρνμπουλ

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο