Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) για να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα και το πότε θα γνωστοποιήσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος κυβερνητικών στελεχών και κρατικών λειτουργών, που υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του ο αρχηγός του κόμματος αυτού, Ζόραν Ζάεβ.

Εις βάρος του Ζόραν Ζάεβ έχει ασκηθεί δίωξη για "εκβιασμό κατά εκπροσώπων ανώτατων κρατικών οργάνων".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορείται ότι, σε συνεργασία με μυστική υπηρεσία ξένης χώρας (την οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν κατονομάζουν), έχει στην κατοχή του τηλεφωνικές συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων και άλλων κρατικών λειτουργών και ότι σε συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποίησε αυτές τις κλεμμένες συνομιλίες για να τον εκβιάσει να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση και να προκηρυχτούν νέες εκλογές.

Το πολιτικό σκηνικό στη χώρα πολώθηκε ακόμη περισσότερο, μετά την ανάρτηση στο Youtube ενός βίντεο, το οποίο αναμεταδόθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς των Σκοπίων, από μία συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ στο πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου ακούγεται ο Ζόραν Ζάεβ να επιβεβαιώνει πως τις συνομιλίες τού τις έδωσαν "ξένες υπηρεσίες... που φυσικά δεν είναι από τη γειτονιά μας... Είναι από πιο μακριά".

Ο κ. Ζάεβ, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού, ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι εσκεμμένα έκανε λόγο για ξένες μυστικές υπηρεσίες, για να "προφυλάξει" ανθρώπους που στελεχώνουν κυβερνητικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ οι οποίοι, όπως είπε, τού έδωσαν τις συνομιλίες.