Συνολικά 82 άτομα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε χθες η συριακή αεροπορία σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό.

Η ηρεμία επανήλθε σήμερα στην πρωτεύουσα αλλά η συριακή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά την ανατολική Γούτα, περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και απ' όπου ομάδα ανταρτών εκτόξευσε χθες το πρωί τουλάχιστον 120 οβίδες εναντίον της πρωτεύουσας.

Στο απολογισμό των θυμάτων από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις ρίψεις πυραύλων εδάφους-εδάφους στην ανατολική Γούτα περιλαμβάνονται 18 παιδιά και 16 μαχητές αντάρτες.

Οι 60 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα είναι οι πλέον αιματηρές από τις 25 Νοεμβρίου, όταν 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της αεροπορίας στη Ράκα, την «πρωτεύουσα του χαλιφάτου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η συριακή αεροπορία πραγματοποίησε επίσης σειρά επιθέσεων στην Τζομπάρ και ειδικές επιχειρήσεις στις περιοχές Ζαμάλκα και Ερμπίν.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, σε περιοχές του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού προχώρησε στα αντίποινα αυτά μετά τη ρίψη εναντίον της πρωτεύουσας τουλάχιστον 120 οβίδων από ομάδα ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού που προκάλεσαν τον θάνατο δέκα ανθρώπων, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Την Τρίτη ο Ζαχράν Αλούς, αρχηγός της οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ, της ισχυρότερης στην επαρχία της Δαμασκού, ανακοίνωσε ότι θα υπήρχε απάντηση στις «βάρβαρες» αεροπορικές επιδρομές στη Ντούμα, περιοχή στην ανατολική Γούτα, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 11 πολίτες πριν από τέσσερις ημέρες. Προειδοποίησε ακόμη ότι στο εξής η Δαμασκός θεωρείται «στρατιωτική περιοχή» και συνεπώς ο στόχος των «επιχειρήσεων» των ανταρτών.

TAGS