Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιορδανία κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και η βασίλισσα της χώρας, Ράνια. 

Μετά την εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τέμενος αλ Χουσέινι στο κέντρο του Αμάν κρατώντας ιορδανικές σημαίες και φωτογραφίες του πιλότου, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από το ΙΚ τον Δεκέμβριο στη Συρία όταν κατέπεσε το αεροπλάνο του και πριν τρεις ημέρες κάηκε ζωντανός από τους ισλαμιστές. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Θάνατος στο Ντάες», το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.

«Είμαστε όλοι Μάαζ», «Είμαστε όλοι η Ιορδανία», «Ναι στην τιμωρία, ναι στην εξάλειψη της τρομοκρατίας», έγραφαν μερικά από τα πανό που κρατούσαν.

Φορώντας ένα λευκό ζιβάγκο και μαύρο σακάκι, η βασίλισσα Ράνια με μια καρό κόκκινη και λευκή κεφίγια, την παραδοσιακή μαντίλα των Αράβων και των Παλαιστινίων, στους ώμους συμμετείχε στη διαδήλωση. Κρατούσε επίσης και μια φωτογραφία του πιλότου.

«Ο Μάαζ πέθανε υπερασπιζόμενος την πατρίδα και την πίστη του, υπερασπιζόμενους τον κοινό μας ανθρωπισμό. Είμαστε ενωμένοι στη λύπη μας και την υπερηφάνεια μας για τον γενναία μας μάρτυρα», είπε η βασίλισσα Ράνια.

«Η Ιορδανία είναι ενωμένη στην αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει αυτή την ιδεολογία του τρόμου και της υπερβολικής βίας», πρόσθεσε.

Πολλοί Ιορδανοί είχαν αντιταχθεί στην εμπλοκή της χώρας τους στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ εξαιτίας του φόβου των αντιποίνων. Όμως η εκτέλεση του πιλότου, που είχε πρόσφατα παντρευτεί και προερχόταν από μια πλούσια φυλή της Ιορδανίας, έχει αυξήσει την υποστήριξη σε αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.