Άλλο ένα μακάβριο εύρημα στο Μεξικό. Οι αρχές της χώραςανακάλυψαν τουλάχιστον 61 σορούς σε ένα εγκαταλελειμμένο κρεματόριο στο Ακαπούλκο, έναν πασίγνωστο τουριστικό προορισμό, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελέας της πολιτείας Γκερέρο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε (βρει) 61 σορούς» και «εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε πόσοι (εξ αυτών) είναι παιδιά, πόσες γυναίκες, πόσοι άνδρες», πρόσθεσε ο , ο Μιγκέλ Άνχελ Γκοντίνες σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου των θυμάτων.

Τα πτώματα, τα οποία βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα ιδιωτικό κρεματόριο που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, ήταν τυλιγμένα με σεντόνια και καλυμμένα με ασβέστη, είπε από την πλευρά του ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Γκερέρο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί χθες βράδυ στην περιοχή, μετά την ειδοποίηση κατοίκων της περιοχής προς τις αρχές ότι αναδινόταν μια οσμή αποσύνθεσης από το κρεματόριο.

Ο εισαγγελέας είπε ότι βρέθηκαν «στοιχεία και ίχνη» και προέβλεψε πως θα γίνουν συλλήψεις πολύ σύντομα.

Στο Ακαπούλκο, μια από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τη βία η οποία συνεχίζει να σπαράσσει το Μεξικό, το οργανωμένο έγκλημα ασκεί σκληρές πιέσεις στους κατοίκους.

Στην ίδια πολιτεία, το Γκερέρο, είχαν εξαφανιστεί 43 μαθητές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, δέχθηκαν επίθεση από διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέδωσαν στα μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών.